
قسمت اول: چرا شرکتها باید بلاگ داشته باشند؟
قسمت دوم: چه کسی در بلاگ شرکت می نویسد؟
قسمت سوم: مراحل ایجاد بلاگ سازمانی
مواردی که در این مطلب ذکر می کنم اشتباهاتی است که ارتکاب به آنها شما و سازمانتان و بلاگ سازمانتان را دچار چالش خواهد کرد. قصد ندارم خیلی موضوع را حاد جلوه بدهم اما باید توجه داشت که خوانندگان بلاگ شما غیر از مشتریان و علاقه مندان محصولات و خدمات شما، رقبایتان نیز هستند. بنابراین قبل از ایجاد بلاگ موارد زیر را در نظر داشته باشید.
1- ایجاد بلاگ سازمانی بر روی سرویسهای رایگان
اگر خاطرتان باشد یکی از ارزشهای ایجاد بلاگ سازمانی، جذب ترافیک بیشتر به سایتتان بوده است. پس بزرگترین اشتباه استراتژیک این است که این ترافیک را که شما برای جذبش زحمت می کشید به سمت یک سایت دیگر هدایت کنید. راه اندازی یک بلاگ اختصاصی روی هاست اصلی شرکت هزینه زیادی در بر نخواهد داشت.
2- استفاده از بلاگ بعنوان بستر تبلیغاتی
وبلاگ سازمان شما محل تبلیغ مستقیم برای محصولات و خدمات شما نیست. اگر چه جایی برای معرفی شرکت شما، محولات و خدماتتان است اما صحبت زیاد از محصولات و خدماتتان عملا بلاگ را از شکل بلاگ، به شکل صفحه خدمات و محصولات سایت اصلی شرکتتان تبدیل خواهد کرد. بلاگ نویسی درباره موضوعهای مورد علاقه مخاطبین بلاگ شما است نه درباره تعریف و تمجید از خودتان. نوشتن درباره شرکتتان، محصولاتتان و خدماتتان باید بسیار هوشمندانه باشد. معمولا پرداختن به موضوع های مرتبط با زمینه فعالیت شما بهتر خواهد بود تا پرداختن مستقیم به خودتان.
3- سیاره ای ناشناخته به نام بلاگ سازمانی
ممکن است این ذهنیت پیش بیاید که چون بلاگی که بروز رسانی می کنید شرکتی است، پس دلیلی وجود ندارد که در بلاگهای دیگر نظر دهید و در محیط های آنلاین دیگر فعالیت کنید . این موضوع هم یکی دیگر از اشتباهات استراتژیک است که باعث می شود بلاگ شرکت شما ناشناخته بماند. آنچه که در فرهنگ بلاگ نویسی و بلاگ خوانی مشخص است اینست که لینک دادن به دیگر بلاگها شما را مشهور می کند و همینطور نظر دادن در سایتها دیگر.
4- بلاگ سازمانی یا بولتن اطلاع رسانی
اگر قرار باشد خبری را منتشر کنید از اصلوب نوشتاری و گفتاری خاصی پیروی خواهد کرد. حتما درک می کنید که منظورم چیست. معمولا اخبار جنبه رسمی در لحن و نوشتار دارد. اگر قرار است از چنین ادبیاتی برای نوشتن مطالب بلاگ سازمانی استفاده کنید بهتر است همین حالا این کار را متوقف کنید یا تمرین کنید که رسمی ننویسید. خوانندگان بلاگ دوست دارند که احساس نزدیکی با بلاگ و نویسندگانش کنند پس بهتر است لحن نوشتنتان را طوری انتخاب کنید که مشخص باشد یک انسان مستقیما مطلب می نویسد و مطلب مورد نظر تحت تاثیر قوانین و ادبیات خاصی قرار نگرفته.
5- عدم وجود صفحه درباره
صفحه درباره بخش مهمی است که معمولا نادیده گرفته می شود. معمولا بازدید کنندگان در اولین بازدیدشان از بلاگ شما دنبال صفحه درباره می گردند. در بلاگهای شخصی معمولا بیوگرافی نویسنده در آن قرار می گیرد، اما در بلاگ سازمانی صفحه درباره می تواند بازگو کننده اهداف بلاگ و محدوده مطالب منتشره باشد. همینطور وجود اطلاعات تماس هم می تواند در این صفحه مفید باشد.