کشتی در میان همه ورزشهای حرفه ای در ایران، هنوز هم بیشتر از بقیه رشته ها سنتی مانده. اینکه دلیلش چیست، هدف مطلب من نیست. موضوع اینه که ما در شرایطی به نقطه ای می رسیم که باید بین سنت ها و نیازهای مدرن یکی را انتخاب کنیم. سامان طهماسبی کشتی گیر اسبق تیم ملی ایران این روزها به واسطه قبول تابعیت آذربایجان خبر ساز شده. طهماسبی شاید تنها کسی بوده که پا را از خط مرام پهلوانی آنطرف تر برده و برای تامین زندگی اش از همه سنتها گذشته. قصد این را هم ندارم که در مورد کار او قضاوت کنم، اما قصد دارم در این مورد بحث کنیم. این موضوع بهانه ای شد برای اینکه یک یادآوری باشد که ما در کار و حرفه خود هم علاوه بر زندگی خصوصی در مرز عبور از سنتها هستیم. محیطهای کاری ما در حال حاضر چیزی بین تعارفات سنتی و صراحت های حرفه ای است. ما با پشتوانه سنتی، تصمیم های حرفه ای می گیریم و این گاهی ما را در شرایط سخت قرار می دهد. سامان طهماسبی مسیر بزرگان را طی نکرد. سنت می گوید که یک قهرمان کشتی باید مرام پهلوانی خاصی داشته باشد اما او این موضوع را پشت سر گذاشت.
شما چطور فکر می کنید؟ آیا شما تصمیم سامان طهماسبی را حرفه ای می دانید؟ آیا اکنون حرفه ای بودن به معنی رد شدن از همه سنتها است؟ ما چقدر و چگونه در کار و در انتخابهای حرفه ای مان می توانیم اخلاق و سنتها را حفظ کنیم؟
قبل از اینکه مطلب را تمام کنم یاد فیلم آخرین سامورایی افتادم. ژاپن و ژاپنی ها به نظرم سمبل سنت و مدرنیته هستند. سنت سامورایی بخشی از تاریخ این کشور بوده و حالا اخلاق سامورایی وارد محیط کار شده. به نظرم شاید دقت در اخلاق کاری ژاپنی ها بتونه برای ما هم درسهایی داشته باشه. در این مورد حتما سعی می کنم بیشتر مطلب بنویسم.
آلگرن (تام کروز) در پایان فیلم آخرین سامورایی و بعد از کشته شدن کاتسوموتو در برابر پادشاه ژاپن می گوید: "این شمشیر کاتسوموتو است. او می خواست که این شمشیر به دست شما برسد. او می خواست تا با مرگ خود باعث شود تا اجدادتان را که این شمشیر را داشتند بیاد بیاورید و بدانید که آنها برای چه مردند. امیدوارم که نیروی سامورایی همیشه همراه شما باشد.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
در صفحه بپرسید؟ می توانید سوالات خود را در زمینه مطالبی که در بلاگ می نویسم مطرح کنید تا درباره آنها مطلب بنویسم.
می توانید مشترک فید مطالب این بلاگ بشوید و یا در توییتر من را دنبال کنید.
بلاگ سازمانی خود را ثبت کنید تا در Thecoach.ir به خوانندگان جدید معرفی شود.
خدماتی را که می توانم ارائه بدهم مطالعه کنید و در صورت نیاز با من تماس بگیرید.