وقتی کاری را انجام میدهیم میتوانیم دو نوع نگاه به آن داشته باشیم. نگاه منطقی و نگاه احساسی. میتوانیم آن کار را مجموعهای از قوانین و دستورالعملها ببینیم یا میتوانیم کار را اثری شاعرانه و هنری ببینیم. مهم نیست که نرمافزار تولید میکنید، ساختمان میسازید، طراحی پوستر میکنید، سیستم تهویه ساختمان طراحی میکنید، بیماری را درمان میکنید یا هزاران کار دیگر. میتوان جریانی از احساس و هنر را در کار خود دید و نگاهی خلاقانه به کار داشت. میتوان کار را به شکلی متفاوت و جالب انجام داد و به نقطهای رسید که اوج خلاقیت کاری باشد. اما چطور میتوان این دید خلاقانه را تقویت کرد و پرورش داد؟
چندماه پیش کتابی از دوستی هدیه گرفتم بهاسم راههنرمند. به نظرم کتاب بسیار جالبی است. وقتی این کتاب رو میخوندم به نکته جالبی برخوردم. در کتاب برای پرورش خلاقیت دوابزار بنیادی معرفی میکند که اولیاش بهنام صفحات صبحگاهی است. خانم جولیا کامرون نویسنده کتاب پیشنهاد میکنه که نوشتن میتونه تاثیرزیادی در شکوفا شدن خلاقیت ما داشته باشه. به همین دلیل پیشنهاد میکنه که هر روز صبح وقتی از خواب بیدار میشوید موضوعهایی که به ذهنتون میرسه رو بدون فیلتر بنویسید. در کتاب صفحات صبحگاهی اینطور شرح داده شدهاند:
به طور ساده میتوان گفت که صفحات صبحگاهی، سه صفحه دستخط معمولی و روی هر سطر از برگ دفتر است که بهطور تداعی آزاد و بدون تفکر مینویسید و دست از روی کاغذ برنمیدارید. مثلا:"وای خدایا، باز یک صبح دیگر. آخر حرفی ندارم بنویسم..."
قرار نیست صفحات صبحگاهی تبدیل به نوشتهای خاص بشوند. این کار به شما کمک میکنه تا ذهن خود را تخلیه کنید. در بسیاری از مواقع مواردی در ناخودآگاه ما وجود دارد که مانع خلاقیت میشود. صفحات صبحگاهی به شما یاد میدهد که هرآنچه در ذهنتان هست را بدون سانسور به بیرون بریزید و ذهن خود را آزاد کنید.
پیشنهاد میکنم این کتاب رو بخونید. نکات جالب و آموزندهای داره که در کار و زندگی بسیار کمک میکنه.
راه هنرمند نوشته جولیا کامرون ترجمه گیتی خوشدل / نشر پیکان
خرید از آدینه بوک / خرید از بخوان دات کام
—————————————————————————————————————————————————— این مطلب در وبلاگ thecoach.ir منتشر شده است. شما میتوانید مشترک خورا ک این بلاگ شوید. مشاوره شغلی به شما کمک میکند تا بتوانید شرایط کاری بهتری را تجربه کنید. من را در توییتر و گوگل+ دنبال کنید.