با ریتم یاب بدانیم چه زمانی قورباغهها را میل کنیم!
حتما کتاب معروف "قورباغه را قورت بده" برایان تریسی رو خوندید. نکته مشخصی که در این کتاب هست این هست که ما مجموعهای از کارها رو در طول روز مجبو
حتما کتاب معروف "قورباغه را قورت بده" برایان تریسی رو خوندید. نکته مشخصی که در این کتاب هست این هست که ما مجموعهای از کارها رو در طول روز مجبور به انجامشان هستیم که الزاما ممکن است کارهای مورد علاقه ما نباشد. چون این کارها انرژی گیر هستید، پیشنهاد شده که این کارها - قورباغهها- اول صبح انجام - خورده - بشوند. در واقع به پیشنهاد این کتاب بهتر است کارهای سخت را اول صبح انجام بدهیم و بعد برویم سراغ کارهایی که لذتبخش است و راحتتر انجام میشود.
اما چقدر میشود به این پیشنهاد عمل کرد؟
گاهی کارهایی هستند که انجامشان در شروع روز چنان انرژی میگیرند که چیزی برای ادامه روز باقی نمیگذارند. گاهی باید اینکارها رو به زمان دیگری موکول کرد. گاهی باید کارهایی که سطح انرژی و انگیزه را افزایش میدهد را در زمان شروع کار انجام داد. گاهی انگیزهای که از انجام یک کار خوب بهدست میآید خودش میشود انرژی برای پرداختن به آن کارهای سخت و اذیت کننده. پس چطور بفهمیم که چه کاری را در چه زمانی از روز انجام بدهیم؟
بهترین روش پیدا کردن ریتم خود است. بهتر است بدانید در چه زمانی از روز بیشتر چه نوع کارهایی را انجام میدهید و چه خروجی دارید. مثلا عدهای کارهای فکری را اول صبح انجام میدهند و عدهای دیگر عصر یا شب. عدهای کارهای اجرایی، جلسات و پیگیریها را در ابتدای روز قرار میدهند و عدهای برعکس عمل میکنند.
برای اینکه ریتم خود را پیدا کنید بهتر است بعد از هر دو ساعت یک آلارم تنظیم کنید تا کار خود را متوقف کنید. بعد از بهصدا درآمدن آلارم با کمک ریتمیاب این نکات را ثبت کنید:
ساعت
کاری که مشغول آن بودید
امتیاز کار (انرژی دهنده 5 - انرژی گیرنده 1)
منظور از انرژِی گیرنده یا انرژی دهنده کارهایی است که از نظر روحی سطح انرژی شما را بالا یا پایین میبرد. کارهایی که علاقهمند به انجام آنها هستیم به ما انرژی میدهند و کارهایی که به انجامشان علاقهای نداریم - قورباغهها - از ما انرژی میگیرند.
ثبت وقایع را بهمدت یک هفته انجام بدهید و در پایان هفته برگههای خود را بررسی کنید. هدف این است که کارهای خود را بتوانید دستهبندی کنید. مثلا کارهای خلاقانه، اجرایی، پیگیری، جلسات، تلفن و ... و ببینید که چه نوع کارهایی را بیشتر در چه زمانی انجام دادهاید و آن کارها چه امتیازی گرفتهاند.
حالا باید ببینید در چه زمانهایی چه نوعکارهایی را انجام دادهاید که بیشترین امتیاز را گرفتهاند. با این روش میتوانید زمانهایی که کارایی بالاتری دارید را پیدا کنید و کارهایتان را مطابق این زمانها برنامهریزی کنید. مثلا بعد از پرکردن این فرم ممکن است به این نتیجه برسید که بهتر است کارهای غیرفکری را موکول کنید به زمان بعد از نهار. یا رسیدگی به ایمیلها را در آخر وقت کاری یا شاید هم در اول وقت کاری انجام بدهید.
اگر کار شما تنوع فعالیت زیادی دارد میتوانید زمان استفاده از ریتم یاب را افزایش بدهید. مثلا میتوانید فعالیتهای خود را به مدت دو یا سه هفته ادامه دهید. مسئله اصلی پیدا کردن آگاهی بیشتر از نحوه عملکرد خودمان است.
—————————————————————————————————————————————————— این مطلب در وبلاگ thecoach.ir منتشر شده است. شما میتوانید مشترک خورا ک این بلاگ شوید. برای آگاهی از زمان ثبتنام کارگاه شناخت تواناییها در خبرنامه آموزشی عضو شوید. من را در توییتر و گوگل+ دنبال کنید.